Sökmotoroptimering

Skriven av SEO Specialist, torsdag september 20, 2018

Sökmotoroptimering (SEO) är övningen av att öka antalet besökare och besökarnas besök på en webbplats genom att förbättra rankningen i de algoritmiska sökmotorns resultat. sökmotorns resultat. Alla större sökmotorer som Google, Bing och Yahoo har primära sökresultat, där webbsidor och annat innehåll som video eller lokala listor visas och rankas utifrån vad sökmotorn anser mest relevanta för användarna.

Hur fungerar SEO?

Google (och Bing, som också driver Yahoo-sökresultat), räknar deras sökresultat i stor utsträckning utifrån relevans och auktoritet på sidor som det har krypts och inkluderats i sitt webbindex, till en användare som frågar för att ge det bästa svaret.

Google använder över 200 signaler för att betygsätta sökresultaten och SEO omfattar tekniska och kreativa aktiviteter för att påverka och förbättra några av de kända signalerna. Det är ofta användbart att inte fokusera för mycket på individuella rankingssignaler och titta på Googles bredare mål att ge de bästa svaren för sina användare.

  1. Keyword Research
  2. Technical Auditing
  3. Onsite Optimisation
  4. User Experience

Kan jag göra SEO för mig själv?

SEO-världen är komplex, men de flesta kan lätt förstå grunderna. Även en liten mängd kunskaper kan göra stor skillnad. Gratis SEO-utbildning är allmänt tillgänglig på webben, inklusive i guider som detta. Kombinera detta med lite övning och du är väl på väg till att bli en guru.Beroende på ditt engagemang, din vilja att lära dig och din webbplatsens komplexitet kan du bestämma att du behöver en expert för att hantera saker för dig. Företag som utövar SEO kan variera. vissa har ett högt specialiserat fokus, medan andra tar en bredare och mer allmän inställning.