Responsiv Webbdesign

Responsiv Webbdesign

Responsiv Webbdesign är det synsätt som tyder på att design och utveckling bör reagera på användarens beteende och miljö baserad på skärmstorlek,

plattform och orientering. Bruket består av en blandning av flexibla nät och layouter, bilder och en intelligent användning av CSS media frågor. Som användaren växlar från sin bärbara dator till iPad, bör hemsidan automatiskt att rymma för upplösning, bildstorlek och skript förmågor. Med andra ord skall hemsidan har tekniken för att automatiskt svara på användarens preferenser. Responsiv Webbdesign Detta skulle eliminera behovet av en annan konstruktion och utvecklingsfasen för varje ny pryl på marknaden.

responsiv webbdesign
responsiv webbdesign

Vad gör Responsiv WebbdesignSEO Malmö ut?
Syftet med lyhörd design är att ha en plats, men med olika element som reagerar annorlunda när de ses på enheter av olika storlekar.
Låt oss ta en traditionell “fast” hemsida. När visas på en stationär dator, till exempel, kan webbplatsen visa tre kolumner. Men när du visar samma layout på en mindre tablett, kan det tvinga dig att rulla horisontellt, göra något användarna gillar inte. Eller element kan vara dolt från insyn eller ser förvrängd. Effekten kompliceras också av det faktum att många tabletter kan ses antingen i stående orientering, eller vridas i sidled för liggande vy.
På en liten smartphone skärm, kan webbsidor vara ännu svårare att Stora bilder kan “bryta” layouten. Webbplatser kan vara långsam att ladda på smartphones, om de är grafik tunga.
Men om en webbplats använder lyhörd design, tablettversionen kan automatiskt justera för att visa bara två kolumner. På så sätt är innehållet lättläst och lätt att navigera. På en smartphone, kan innehållet visas som en enda kolumn, kanske staplade vertikalt. Eller möjligen användaren skulle ha förmågan att svepa över att se andra kolumner. Bilder kommer ändra storlek istället för att förvränga layouten eller bli avskurna.

Kontakt Webbdesign Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund


Comments are closed.